Κόσμος

Η Μέι απορρίπτει τους όρους του Κόρμπιν για το Brexit »  Αναλυτικά

Σύμφωνα με πληροφορίες του Guardian, η Μέι απέρριψε τους όρους που της είχε θέσει προ ημερών ο Κόρμπιν προκειμένου να την βοηθήσει να περάσει τη συμφωνία που έχει συνάψει η πρωθυπουργός με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit. Ανάμεσα σε άλλα, ο Κόρμπιν είχε ζητήσει τελωνειακή ένωση στη Βρετανία και συμφωνία για τις μελλοντικές εμπορικές συμφωνίες, εναρμόνιση με την ενιαία αγορά υποστηριζόμενη από θεσμικά όργανα, ευθυγράμμιση σχετικά με τα δικαιώματα ώστε τα βρετανικά να μην υποχωρήσουν σε σχέση με αυτά της ΕΕ, σαφείς δεσμεύσεις για τη μελλοντική συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου σε οργανισμούς, προγράμματα χρηματοδότησης της ΕΕ, αλλά και συμφωνίες για μελλοντικές ρυθμίσεις ασφαλείας.

«Είμαστε απολύτως σαφείς σχετικά με τις προτάσεις αυτές: Δεν εξετάζουμε τις τελωνειακές προτάσεις του Jeremy Corbyn. Δεν εξετάζουμε προτάσεις για παραμονή στην τελωνειακή ένωση. Πρέπει να έχουμε τη δική μας, ανεξάρτητη εμπορική πολιτική», ανέφερε χαρακτηριστικά η Μέι. Το Εργατικό Κόμμα κατήγγειλε τον ελιγμό της κυβέρνησης «με στόχο να κερδίσει χρόνο για να καθηλώσει τους βουλευτές σε μία επιλογή, που θα ισοδυναμεί με εκβιασμό, ανάμεσα στην προηγούμενη συμφωνία για το Brexit και μία έξοδο άνευ συμφωνίας», ένα σενάριο που προκαλεί ανησυχία στους επιχειρηματικούς κύκλους της Βρετανίας.

Η Μέι με επιστολή της προς τον Κόρμπιν προτείνει να συζητήσουν εκ νέου για τη συμφωνία Την Κυριακή ο Κιρ Στάρμερ, ο αρμόδιος των Εργατικών για το Brexit, δήλωσε πως στην ψηφοφορία για τη συμφωνία θα πρέπει οι βουλευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Ωστόσο, η Μέι δείχνει να είναι έτοιμη να ζητήσει αναβολή της ψηφοφορίας την Τρίτη, προκειμένου να διαπραγματευθεί μία τροποποιημένη συμφωνία αποχώρησης.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όσα έχουν συμφωνήσει η Βρετανία με την ΕΕ, η έξοδος της Βρετανίας από την Ένωση πρέπει να γίνει μέχρι τις 29 Μαρτίου. Νέες προειδοποιήσεις από ΕΕ Την ώρα που η Μέι αναζητά τρόπους για να περάσει τη συμφωνία από το βρετανικό κοινοβούλιο,  ο διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, προειδοποίησε ότι ο χρόνος είναι «εξαιρετικά λίγος» για να διευθετηθεί η συμφωνία διαζυγίου πριν από τις 29 Μαρτίου «Ο χρόνος που απομένει είναι εξαιρετικά λίγος.

Η συμφωνία αποχώρησης στην οποία συμφωνήσαμε με την κυβέρνηση της Τερέζα Μέι παραμένει ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλιστεί μια εύτακτη αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου».

Παράλληλα, ο Μπαρνιέ πρότεινε να κινηθεί η Μέι προς τις προτάσεις του Εργατικού Κόμματος για μια διαρκή τελωνειακή ένωση με την ΕΕ ώστε να αρθεί το αδιέξοδο.

Διαβάζετε ένα στιγμιότυπο του άρθρου που λήφθηκε πριν από 5 μέρες από την Πηγή: ThepressprojectΑναζήτηση με τις λέξεις:
ΠΗΓΗ: Thepressproject
Αξιολόγηση πηγής από τους χρήστες: Δεν υπάρχει ακόμη καμία αξιολόγηση
Ημερομηνία-Ωρα:12 February 2019 - 10:26
Κατηγορία είδησης:Κόσμος
Ανακατευθύνσεις:0


Αξιολογήστε την ΠΗΓΗ του άρθρου (Thepressproject)


Αξιολογήστε την ΠΗΓΗ αυτού του άρθρου. Βοηθήστε τους άλλους χρήστες να επιλέξουν τις καλύτερες πηγές ενημέρωσης.

Σημεία που πρέπει να προσέξετε:

  • Εχει ο τίτλος άμεση σχέση με το περιεχόμενο ?
  • Είναι το άρθρο ατελές και παραπέμπει σε άλλο site ?
  • Περιέχει ο τίτλος λέξεις υπερβολής προκειμένου να προσελκύσει άσκοπα ?


Βαθμολογήστε επιλέγοντας από 1 (χαμηλή βαθμολογία) έως 5 (υψηλή βαθμολογία)Αναζητήθηκαν πρόσφατα

Πάτρα - Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν δύο σημαντικές εκδηλώσεις της Πολυφωνικής! (φωτο)
ΑΝΑΛΥΣΗ: Ζώντας με τον Ακπομ! (infographics/vids)
Αντετοκούνμπο, ο νεότερος πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του ΝΒΑ
Η Αθηνά Ωνάση επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από 12 χρόνια
Απέδρασαν 78 κρατούμενοι από φυλακή της Αϊτής


Ξύλινα Γράμματα HOMENIO


Ροή Ειδήσεων
Πάτρα - Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν δύο σημαντικές εκδηλώσεις της Πολυφωνικής! (φωτο)

ΑΝΑΛΥΣΗ: Ζώντας με τον Ακπομ! (infographics/vids)

Αντετοκούνμπο, ο νεότερος πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του ΝΒΑ

Η Αθηνά Ωνάση επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από 12 χρόνια

Απέδρασαν 78 κρατούμενοι από φυλακή της Αϊτής

Ο Άρης δείχνει τη γύμνια του Παναθηναϊκού

Από τη Βίκυ Παλαιολόγου που αποκάλεσε «μ@λ@κ@» τον Αντρέα

Άρης : Άνοιξε η όρεξη και για την 4η θέση

69ο Φεστιβάλ Βερολίνου: Κακόφημοι δρόμοι στη Νάπολη

Χαμηλώστε τα ντεσιμπέλ λέει ο ΠΟΥ – Γιατί η ακοή των millenials κινδυνεύειΤο xnews.gr συλλέγει ειδήσεις και άρθρα από ελληνικά ειδησεογραφικά sites και τα παρουσιάζει περιληπτικά σε πραγματικό χρόνο στην οθόνη σας. Ενημερωθείτε πρώτοι για τα γεγονότα όπως μεταδίδονται σε real time, συνδυάστε την ενημέρωσή σας από διαφορετικές πηγές.
xnews.gr - Real Time News - Δελτία Τύπου & Επικοινωνία με το xnews.gr στο email: gotoxnews@gmail.com - Facebook: Facebook


UP