Real Time News

Χάος με τα ραβασάκια για τα ανασφάλιστα οχήματα

Του Μιχάλη Παπανίδη Δεν πιστεύουν στα μάτια τους, αλλά είναι πραγματικότητα. Δεκάδες χιλιάδες αποδέκτες των προστίμων για ανασφάλιστα οχήματα αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να πληρώσουν 250 ευρώ πρόστιμο κι ότι αν δεν σπεύσουν να ασφαλίσουν τα οχήματά τους έρχεται δεύτερη «λυπητερή» έως και 3.000 ευρώ.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό.

Εκείνο, που προκαλεί πρόβλημα είναι ότι μεγάλο ποσοστό από τα ειδοποιητήρια προστίμου που έφθασαν στους ιδιοκτήτες οχημάτων είναι… λάθος.

Κι εδώ αρχίζει ένας πραγματικός Γολγοθάς μέσα στο καλοκαίρι. Όσοι πιστεύουν ότι έχει γίνει λάθος και ότι μπορούν να το αποδείξουν πρέπει να πάνε, μέσα στο ωράριο εργασίας, στη ΔΟΥ, που ανήκουν ή στο υπουργείο Συγκοινωνιών προσπαθώντας να βρουν… άκρη. Αν όμως δεν μπει κάποιος, μόνος ή με τη βοήθεια λογιστή στο Taxisnet δεν μπορεί να είναι σίγουρος, ότι δεν περιλαμβάνεται στη μακροσκελή λίστα των… παρανόμων Προηγουμένως, θα πρέπει να έχουν μαζέψει έναν σωρό χαρτιά και πιστοποιητικά ώστε να έχουν πιθανότητες να δικαιωθούν, έστω και… αναδρομικά.

Πρέπει να συγκεντρώσουν βεβαιώσεις από ΚΕΠ, βεβαίωση ακινησίας ή ιστορικό μεταβολών του συγκεκριμένου οχήματος, βεβαιώσεις από τις ασφαλιστικές τους εταιρίες και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί νους ανθρώπου. Κι αυτό για όσους έχουν λάβει τις σχετικές ειδοποιήσεις.

Αν όμως δεν μπει κάποιος, μόνος ή με τη βοήθεια λογιστή στο Taxisnet δεν μπορεί να είναι σίγουρος, ότι δεν περιλαμβάνεται στη μακροσκελή λίστα των… παρανόμων. Αν κάποιος δεν δώσει σημασία και πει «δεν μου έχουν κοινοποιήσει τίποτα», προχωρώντας τη ζωή του απειλείται πολλαπλάσια. Μπορεί να δεχτεί την επίσκεψη της αστυνομίας που θα του βεβαιώσει πρόστιμο και θα χάσει άδεια κυκλοφορίας, πινακίδες κλπ. «Υπάρχουν λάθη» παραδέχεται η Αρχή Δημοσίων Εσόδων Στο μήνυμα που έχει αποστείλει στους ιδιοκτήτες των 1.151.000 οχημάτων που έχουν εντοπιστεί πως στις 6/6/2017 ήταν ανασφάλιστα, η ΑΑΔΕ αναγνωρίζει εκ προοιμίου ότι μπορεί να έχουν υπάρξει και λάθη, δίνοντας οδηγίες στους πολίτες για τις ενέργειες που απαιτούνται από μέρους τους για να μην βρεθούν αντιμέτωποι με τα χειρότερα. Συνήθη λάθη που ήδη εντοπίζονται είναι πχ να έχει ασφαλιστεί μεν το όχημα αλλά η ασφαλιστική να μην έχει ενημερώσει σωστά την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, να μην έχει διαγραφεί από την εφορία κάποιο όχημα που έχει κλαπεί ή τεθεί σε ακινησία από χρόνια. Στις περιπτώσεις που από λάθος κάποιο όχημα περιλαμβάνεται στον κατάλογο των μη ασφαλισμένων, θα πρέπει, κατά περίπτωση, οι ιδιοκτήτες να απευθύνονται: 1. στην Ασφαλιστική τους εταιρία, στην περίπτωση που έχουν πληρώσει και το όχημα ήταν κανονικά ασφαλισμένο κατά την ημερομηνία διασταύρωσης (6/6/2017), αλλά παρόλα αυτά εμφανίζεται να ήταν ανασφάλιστο. Θα ζητήσει από την εταιρία να προβεί εκείνη στις αναγκαίες διορθώσεις, για τα λανθασμένα στοιχεία που αυτή έστειλε στην ΑΑΔΕ. 2. στην αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία Μεταφορών, στην οποία έχει εκδοθεί η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος ή έγινε μεταβίβασή του, στις περιπτώσεις που: - το όχημα δεν ανήκε ποτέ στον φορολογούμενο που δέχτηκε ειδοποίηση - το όχημα έχει αλλάξει αριθμό κυκλοφορίας - το όχημα έχει διαγραφεί - το όχημα ήταν σε ακινησία κατά την ημερομηνία διασταύρωσης 6/6/2017. 3. στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. όπου ανήκει, σε περιπτώσεις όπως: - αν υποβλήθηκε αίτηση μεταβίβασης του οχήματος σε Κ.Ε.Π. και δεν έχει εκδοθεί ακόμα η νέα άδεια κυκλοφορίας.

Απαιτείται να πάει πρώτα στο ΚΕΠ και να ζητήσει να πάρει σχετική βεβαίωση για την υποβολή του αιτήματος μεταβίβασης, την οποία θα προσκομίσει εν συνεχεία στην ΔΟΥ. -αν υπάρχει νόμιμη εξαίρεση από την υποχρέσωση ασφάλισης του οχήματος (άρθρο 3 του π.δ.237/1986 - ΦΕΚ Α΄ 331).

- αν πριν εντοπιστεί το όχημα έχει ήδη εντοπιστεί από την Αστυνομία να κυκλοφορεί ανασφάλιστο και επιβλήθηκαν στον ιδιοκτήτητη του οι προβλεπόμενες ποινές και πρόστιμα. Σε αυτήν την περίπτωση, δεν απαιτείται να πληρώσει ο ιδιοκτήτης και το παράβολο των 250,00 ευρώ για την έκδοση ασφαλιστηρίου συμβολαίου. Πριν μεταβεί όμως στην Δ.Ο.Υ. θα πρέπει να έχει διαφυλάξει για να καταθέσει την σχετική πράξη επιβολής της ποινής από την Αστυνομικής Αρχής, ώστε να εξαιρεθεί από την πληρωμή του παραβόλου. Σε περίπτωση που οι πολίτες δεν πράξουν τα δέοντα για να διορθώσουν οι ίδιοι τα λάθη, μετά από παρέλευση διμήνου από την έκδοση της ειδοποίησης (δηλαδή από τον Αύγουστο του 2017) τα στοιχεία τους και τα στοιχεία του οχήματος θα αποσταλούν στην αρμόδια Αστυνομική Αρχή προκειμένου να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις , δηλαδή αφαίρεση αδείας κυκλοφορίας, πινακίδων κ.λ.π...


Αναζήτηση με τις λέξεις:

ΠΗΓΗ: Zougla.gr , 19 June 2017 - 13:32Έτσι κρατά μακριά τους… παπαράτσι! Η μάχη για να προστατέψει τους celebrities
Έτσι κρατά μακριά τους… παπαράτσι! Η μάχη για να προστατέψει τους celebrities
Προσοχή στον καύσωνα από σήμερα. Στους 37 βαθμούς
Προσοχή στον καύσωνα από σήμερα. Στους 37 βαθμούς
Κλιματιζόμενες αίθουσες η «απάντηση» του δήμου Αθηναίων στον καύσωνα
Κλιματιζόμενες αίθουσες η «απάντηση» του δήμου Αθηναίων στον καύσωνα
Γερμανία: Οι αρχές προειδοποιούν βουλευτές για κατασκοπεία από την Τουρκία
Γερμανία: Οι αρχές προειδοποιούν βουλευτές για κατασκοπεία από την Τουρκία
Mladen Petric & Δέσποινα Αγαπητού: Διακοπές στο νησί των ανέμων με τα παιδιά τους
Mladen Petric & Δέσποινα Αγαπητού: Διακοπές στο νησί των ανέμων με τα παιδιά τους
ΡΟΗ Ειδήσεων

Να βουλιάξει η Αθήνα αύριο Πέμπτη στο πανελλαδικό απεργιακό συλλαλητήριο στην Ομόνοια

28 June 2017 08:09
902.gr

Survivor: Ποιος παίκτης κέρδισε το αυτοκίνητο; Που το χάρισε;

28 June 2017 08:09
Madata.gr

Κόσμος: Βενεζουέλα: Ελικόπτερο επιτέθηκε με χειροβομβίδες στο κτίριο του ανώτατου δικαστηρίου

28 June 2017 08:09
Lifo.gr

Περίεργα, αστεία και απρόοπτα... σε ένα βίντεο!

28 June 2017 08:09
Nooz.gr

Συναίσθημα και ηθική, ίσον επιτυχία στο Twitter

28 June 2017 08:09
Nooz.gr

Survivor: Χαμός στο twitter με την μητέρα του Κωνσταντίνου Βασάλου! 7 λεπτά

28 June 2017 08:09
Newsit.gr

Τα καυτά φιλιά της Rihanna με έναν από τους πιο σέξι άντρες που έχουμε δει ποτέ

28 June 2017 08:09
Queen.gr

Survivor: Δεν φαντάζεστε τι έκανε ο Ντάνος μόλις είδε το αυτοκίνητο!

28 June 2017 08:09
Ζappit.gr

FLATEST Γιώργος Παπαδόπουλος: Οι δυσκολίες που αντιμετώπισε στην καριέρα του

28 June 2017 08:09
Fthis.gr

Σε Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία οι αμοιβές 203 ημερών!

28 June 2017 08:08
Enikos.grΤο XNEWS.gr συλλέγει ειδήσεις και άρθρα από ελληνικά ειδησεογραφικά sites και τα παρουσιάζει περιληπτικά σε πραγματικό χρόνο στην οθόνη σας. Ενημερωθείτε πρώτοι για τα γεγονότα όπως μεταδίδονται σε real time, συνδυάστε την ενημέρωσή σας από διαφορετικές πηγές.
Xnews.gr - Real Time News

Επικοινωνία:
Facebook

Λόγω της συνεχούς ροής, οι σελίδες ανανεώνονται αυτόματα κάθε 4 λεπτά.