Real Time News

Έκλεισε το deal "Hyundai-KIA" με όμιλο Βασιλάκη - Επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ του zougla.gr

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης       Με το... δεξί φαίνεται πως μπήκε το 2017 για τις εισαγωγικές εταιρείες των αυτοκινήτων Hyundai και KIA.

Χαρακτηριστικό άλλωστε και το δημοσίευμα της στήλης «Τα νέα της Πιάτσας» που ασχολείται με το Το zougla.gr είχε γράψει για το deal εδώ και... μέρεςπροσκήνιο αλλά και το... παρασκήνιο από το χώρο του αυτοκινήτου. «Τα βρήκε με τις τράπεζες ο όμιλος Δάβαρη (Hyundai - KIA) και η συμφωνία με τον όμιλο Βασιλάκη κλείνει τον Φεβρουάριο. Όπως φαίνεται όλα μπαίνουν στην τελική τους ευθεία...» ανέφερε χαρακτηριστικά την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου. Σήμερα ο όμιλος Βασιλάκη με ενημέρωση που έστειλε στα Μέσα έκανε γνωστή τη συμφωνία με τις τράπεζες και τον όμιλο Δάβαρη: Η επίσημη επιστολή «Σε συνέχεια αρκετών μηνών προετοιμασίας και διαπραγμάτευσης υπεγράφη συμφωνία εξυγίανσης   του  Ομίλου Δάβαρη & των Τραπεζών Πιστωτών του με  συμμετοχή του Ομίλου Βασιλάκη ως  νέου Επενδυτή.

  Η συμφωνία προβλέπει πως το 70% πηγαίνει στον όμιλο Βασιλάκη και ο Πάνος Δάβαρης κρατά το 30% Συγκεκριμένα η Derasco, εταιρεία ελεγχόμενη από τον κ. Θ. Βασιλάκη, υπέγραψε κατά την τελευταία εβδομάδα του 2016, σύμβαση εξυγίανσης  των εταιρειών HYUNDAI HELLAS Π&Ρ Δάβαρη ABEE (εισαγωγέας διανομέας Hyundai) & Autodeal Π&Ρ Δάβαρη ABEE (εισαγωγέας διανομέας  KIA) με τις  Τράπεζες Πιστωτές τους όσο και τους μετόχους των δύο Εταιρειών. Η σύμβαση προβλέπει συμφωνία για τον σημαντικό περιορισμό των οφειλών των δυο εταιρειών, κυρίως σε επίπεδο Τραπεζικών δανείων, μέσω της υπαγωγής των δυο εταιρειών σε διαδικασία εξυγίανσης με βάση της διατάξεις του άρθρου 106β. Με κύρια  προϋπόθεση  την ολοκλήρωση της διαδικασίας αίτησης  εξυγίανσης του 106β, η οποία έχει ήδη υποβληθεί στα Δικαστήρια και αναμένεται να εξελιχθεί  στους επομένους μήνες, η συμφωνία προβλέπει την επανακεφαλαιοποιηση των δυο εταιρειών από την DERASCO με συνολικά κεφάλαια 20 εκ ευρώ, μέσω αύξησης κεφαλαίου που θα αντιστοιχεί συνολικά στο 70% των μετοχών των δυο εταιρειών.  Ο κος Πάνος Δάβαρης θα παραμείνει επίσης μέτοχος των εταιρειών με 30%.

Τα μέρη έχουν λάβει την σύμφωνη γνώμη των δύο  κατασκευαστών , Hyundai & KΙΑ τόσο για την προβλεπόμενη αλλαγή μετοχικής σύνθεσης όσο και για την υποβολή των εταιρειών σε εξυγιαντική διαδικασία του 106β.  Είναι σημαντικό επίσης ότι έχει προβλεφθεί ενδιάμεση χρηματοδότηση που προέρχεται τόσο από τον Επενδυτή όσο και από τις Τράπεζες για να διασφαλίσει τις βασικές προϋποθέσεις εμπορικής  λειτουργίας των δυο εταιρειών κατά τους επομένους  μήνες που θα διαρκέσει η εξυγιαντική διαδικασία κατά  τις προβλέψεις του 106β. Τόσο ο Όμιλος Δάβαρη όσο και ο Όμιλος Βασιλάκη προσδοκούν  ότι η επιτυχής ολοκλήρωση αυτής της διαδικασία θα δώσει την δυνατότητα στις  εταιρίες  HYUNDAI HELLAS Π&Ρ Δάβαρη ABEE (Hyundai) & Autodeal Π&Ρ Δάβαρη ABEE (ΚΙΑ) να διαδραματίσουν εκ νέου σημαντικό ρολό στην αγορά αυτοκίνητου».

   ...


Αναζήτηση με τις λέξεις:

ΠΗΓΗ: Zougla.gr , 11 January 2017 - 22:59Σόιμπλε: Αν φύγει το ΔΝΤ, θα χρειαστεί νέο πρόγραμμα
Σόιμπλε: Αν φύγει το ΔΝΤ, θα χρειαστεί νέο πρόγραμμα
Σούπα σελινόριζας με κάστανα και τσιπς σελινόριζας
Σούπα σελινόριζας με κάστανα και τσιπς σελινόριζας
Το Πανεπιστήμιο Αθηνών γιορτάζει τα 180 χρόνια από την ίδρυση του
Το Πανεπιστήμιο Αθηνών γιορτάζει τα 180 χρόνια από την ίδρυση του
Πέντε ανατροπές σε λαϊκές αγορές και πλανόδιο εμπόριο
Πέντε ανατροπές σε λαϊκές αγορές και πλανόδιο εμπόριο
Κλέλια Ρένεση και Manu Chao κολυμπούν, τραγουδούν γυμνοί στα Ελληνικά νερά
Κλέλια Ρένεση και Manu Chao κολυμπούν, τραγουδούν γυμνοί στα Ελληνικά νερά
ΡΟΗ Ειδήσεων

Στην τελική φάση οι αποζημιώσεις για τους ιστορικούς κινηματογράφους «ΑΠΟΛΛΩΝ» και «ΑΤΤΙΚΟΝ»

16 January 2017 17:00
Koutipandoras.gr

Αθώοι οι υπάλληλοι που κατηγορήθηκαν και δικάστηκαν επειδή εξοικονόμησαν 1,2 εκατ. ευρώ!

16 January 2017 17:00
Koutipandoras.gr

Κισσαμικός: Δεν πάει στα Τρίκαλα Η Football League αποφάσισε την αναβολή του αγώνα Τρίκαλα-Κισσαμικός, που ήταν προγραμματισμένος για την Τετάρτη (18/01). 

16 January 2017 17:00
Flashnews

Η Μέρκελ εργάζεται για να συναντηθεί την άνοιξη με τον Τραμπ

16 January 2017 17:00
Zougla.gr

«Αλί Σισοκό καλώς όρισες στον Ολυμπιακό!» (pic)

16 January 2017 17:00
Gavros.gr

«Υγεία και επιτυχίες και το 2017»

16 January 2017 17:00
Gavros.gr

Επίθεση εναντίον αστυνομικών στο Ντιγιάρμπακιρ – Τρεις νεκροί, δύο τραυματίες

16 January 2017 17:00
Altsantiri.gr

Πόρισμα – κόλαφος 415 σελίδων από τον ΣΥΡΙΖΑ για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ (pdf)

16 January 2017 17:00
Altsantiri.gr

Γυναίκα είναι αλλεργική στον άνδρα της (κυριολεκτικά, όχι μεταφορικά)

16 January 2017 17:00
Altsantiri.gr

Κατρούγκαλος-Κίσι: Στενότερη συνεργασία Ελλάδας-Ιαπωνίας

16 January 2017 17:00
Altsantiri.grΤο XNEWS.gr συλλέγει ειδήσεις και άρθρα από ελληνικά ειδησεογραφικά sites και τα παρουσιάζει περιληπτικά σε πραγματικό χρόνο στην οθόνη σας. Ενημερωθείτε πρώτοι για τα γεγονότα όπως μεταδίδονται σε real time, συνδυάστε την ενημέρωσή σας από διαφορετικές πηγές.
Xnews.gr - Real Time News

Επικοινωνία:
Facebook

Λόγω της συνεχούς ροής, οι σελίδες ανανεώνονται αυτόματα κάθε 4 λεπτά.