Real Time News

Σταματούν τις απλήρωτες εφημερίες οι γιατροί στο Μποδοσάκειο

Οι γιατροί του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας σταματούν τις απλήρωτες εφημερίες και διακόπτουν την εθελούσια -όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν- συμμετοχή τους στην κάλυψη των ελλείψεων, που προκύπτουν στην καθημερινή και εφημεριακή λειτουργία των τμημάτων επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου. Οπως αναφέρουν, δεν μπορούν να συνεχίσουν να υποστηρίζουν ένα σύστημα που είναι θνησιγενές και λειτουργεί σε βάρος των ιδίων αλλά και των ασθενών. Την ανακοίνωση αυτή έκαναν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, υποστηρίζοντας ότι εκπροσωπούν την απόφαση της γενικής συνέλευσης στην οποία συμμετείχε η πλειοψηφία των γιατρών του ιδρύματος.

«Αποφασίσαμε ότι ο κάθε γιατρός, με βάση την ειδικότητα του, έχει τον ρόλο του στο νοσοκομείο, έχει τις προβλεπόμενες από τον νόμο εφημερίες του, τις οποίες θα κάνει στο τμήμα του. Δεν θα υπάρξει γιατρός που θα υποστηρίξει τη λειτουργία άλλων κλινικών ή την εφημεριακή λειτουργία και τις ανάγκες των ΤΕΠ» δήλωσε ο διευθυντής της Νεφρολογικής Κλινικής, Χρήστος Κατσίνας.

Είναι γνωστό ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία της Παθολογικής, της Παιδιατρικής και της Μαιευτικής Κλινικής, λόγω της υποστελέχωσης αλλά και της συνταξιοδότησης ιατρικού προσωπικού που δεν αντικαταστάθηκε, ενώ κάποιες φορές απειλήθηκε η εφημεριακή λειτουργία των ΤΕΠ λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού.

Οι γιατροί του νοσοκομείου επιρρίπτουν τις ευθύνες για την κακή λειτουργία των ΤΕΠ και στον υποδιοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), ο οποίος παρόλες τις εκκλήσεις τους δεν έχει εμφανιστεί τους τελευταίους έξι μήνες στο νοσοκομείο. «Δεν υπάρχουν ειδικοί γιατροί να υποδεχθούν τους ασθενείς στα επείγοντα, με αποτέλεσμα γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων να τρέχουν να τους εξυπηρετήσουν, αρκεί να φορούν άσπρη ποδιά» σημείωσε ο κ.Κατσίνας, και κατέληξε λέγοντας ότι «αυτή η λειτουργία των ΤΕΠ είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη και από τύχη δεν έχουμε θρηνήσει θύματα μέχρι σήμερα».

Ο Επιμελητής Α’ της Παθολογικής Κλινικής, Αθανάσιος Μητσιάνης, τόνισε ότι η 18η Ιανουαρίου με βάση το πρόγραμμα των εφημεριών που έχει ανακοινωθεί είναι η τελευταία ημέρα λειτουργίας της κλινικής -μετά θα αναγκαστεί να κλείσει. Ο ίδιος ανέφερε ότι η απόσπαση στρατιωτικών γιατρών στο παρελθόν δεν έλυσε προβλήματα της καθημερινής λειτουργίας της κλινικής παρά μόνο κάποιων εφημεριών. Επισήμανε ότι "δεν υπάρχουν ειδικευόμενοι γιατροί για τις διακομιδές ασθενών προς τα νοσοκομεία των μεγάλων αστικών κέντρων και αναγκαζόμαστε είτε να τις καθυστερούμε είτε ο συνοδός να είναι ειδικός ιατρός που θα λείψει από την κλινική".

Η διευθύντρια της Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής, Πίτσα Αντωνιάδου, υποστήριξε ότι με απόφαση της 3ης ΥΠΕ η Μαιευτική Κλινική του νοσοκομείου δεν δέχεται τοκετούς, καθότι δεν υπάρχει εφημερεύων παιδίατρος που θα έπρεπε να παρακολουθεί τα νεογνά.

«Αντί να βρεθεί λύση στο πρόβλημα λειτουργίας της Παιδιατρικής Κλινικής και της απουσίας για λόγους υγείας ενός παιδιάτρου, προτίμησαν οι διοικούντες να θέσουν σε υπολειτουργία και άλλη μια κλινική, καθότι σήμερα εξυπηρετούμε μόνο τα γυναικολογικά περιστατικά» κατέληξε η κα Αντωνιάδου. Σύμφωνα με τον διευθυντή της Ουρολογικής Κλινικής, Αθανάσιο Μητρολιό, εξαιτίας των λαθών της διοίκησης της 3ης ΥΠΕ θα καθυστερήσει η πρόσληψη ενός γιατρού στην Ουρολογική Κλινική.

Πιο συγκεκριμένα η πρώτη κρίση του γιατρού ξεκίνησε από το 2011 και ενώ εκκρεμούσε η τέταρτη και τελευταία το 2016 για να προσληφθεί στο νοσοκομείο, δυστυχώς ακυρώθηκε εξαιτίας του λάθους της διοίκησης να ορίσει ως κριτές διευθυντή και συντονιστή διευθυντή αντί των δύο διευθυντών που ορίζουν οι κανονισμοί.

«Δεν ξέρω εάν όλα αυτά γίνονται από σκοπιμότητα ή ανικανότητα» αναρωτήθηκε. Οι γιατροί μίλησαν για πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο του νοσοκομείου και ανέφεραν τη στάση του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θόδωρου Καρυπίδη, όταν πριν από μερικούς μήνες «απαίτησε τις παραιτήσεις των γιατρών που ασκούσαν χρέη διοικητή τόσο στο Μποδοσακειο όσο και στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο, γιατί αποφάσισαν την εκ περιτροπής ανά 15νθημερο εφημεριακή λειτουργία δύο κλινικών των νοσοκομείων»...


Αναζήτηση με τις λέξεις:

ΠΗΓΗ: TheTOC , 12 January 2017 - 12:57Κήποι Έβρου: Είχε κρύψει πεντέμιση κιλά ηρωίνης στις ζάντες του αυτοκινήτου - ΦΩΤΟ
Κήποι Έβρου: Είχε κρύψει πεντέμιση κιλά ηρωίνης στις ζάντες του αυτοκινήτου - ΦΩΤΟ
Χρονοπούλου: Δεν ντρέπομαι για την αναπηρία του γιου μου
Χρονοπούλου: Δεν ντρέπομαι για την αναπηρία του γιου μου
Τα ονόματα των κριτών του Your Face Sounds Familiar
Τα ονόματα των κριτών του Your Face Sounds Familiar
00:50 Το Ρίο μόλις πέσει η νύχτα
00:50 Το Ρίο μόλις πέσει η νύχτα
Όταν τα κορίτσια αποφασίζουν να χορέψουν μόνο με τα…! [video]
Όταν τα κορίτσια αποφασίζουν να χορέψουν μόνο με τα…! [video]
ΡΟΗ Ειδήσεων

Το Παμποντιακό Συνέδριο στη Μασσαλία το 1918 και η σημαία του Ποντιακού Κράτους

22 January 2017 01:44
Pontosnews.gr

Κοπή βασιλόπιτας από τον ΑΟ Ταταύλα και τον ΑΣ Πέρα

22 January 2017 01:44
Pontosnews.gr

Οι «Αργοναύται-Κομνηνοί» Καλλιθέας κόβουν βασιλόπιτα

22 January 2017 01:44
Pontosnews.gr

Επιστρέφουν με νέο άλμπουμ οι Jamiroquai

22 January 2017 01:41
Newpost.gr

Το Δικαίωμα να είσαι άνθρωπος: Εκθεση 48 καλλιτεχνών στη Θεσ/νίκη

22 January 2017 01:41
Presspublica.gr

Ινδία: Εκτροχιασμός τρένου με νεκρούς και πάνω από 100 τραυματίες

22 January 2017 01:39
CNN Greece

Τρία πτώματα ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια του ουρανοξύστη στο Ιράν

22 January 2017 01:39
Newsbeast.gr

Συνελήφθη στα Πατήσια 30χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστεία

22 January 2017 01:38
Zougla.gr

Τερέζα Μέι: Ο Ντόναλντ Τραμπ "θα αναγνωρίσει τη σημασία του ΝΑΤΟ"

22 January 2017 01:38
tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Το σκοτεινό μυστικό των αμερικανικών στρατοπέδων συγκέντρωσης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

22 January 2017 01:37
Newsbeast.grΤο XNEWS.gr συλλέγει ειδήσεις και άρθρα από ελληνικά ειδησεογραφικά sites και τα παρουσιάζει περιληπτικά σε πραγματικό χρόνο στην οθόνη σας. Ενημερωθείτε πρώτοι για τα γεγονότα όπως μεταδίδονται σε real time, συνδυάστε την ενημέρωσή σας από διαφορετικές πηγές.
Xnews.gr - Real Time News

Επικοινωνία:
Facebook

Λόγω της συνεχούς ροής, οι σελίδες ανανεώνονται αυτόματα κάθε 4 λεπτά.