Άρση μέτρων: Χωρίς μεταμεσονύχτιες βόλτες – Τι ισχύει για τα μέσα μεταφοράς

Άρση μέτρων: Χωρίς μεταμεσονύχτιες βόλτες – Τι ισχύει για τα μέσα μεταφοράς


Η επιστροφή στην κανονικότητα γίνεται με αργά και προσεκτικά βήματα.

Την Δευτέρα, 4 Μαΐου καταργείται η αποστολή SMS για την μετακίνηση των πολιτών, ωστόσο στις κυβερνητικές ανακοινώσεις για την άρση των μέτρων, αναφέρεται ρητά η σύσταση για περιορισμένη κυκλοφορία από τα μεσάνυχτα έως τις 6 το πρωί.

«Αυστηρή σύσταση για περιορισμένη κυκλοφορία σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους από τις 12 πμ έως τις 6 πμ», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Επίσης οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και να προτιμούν τα ΙΧ για τις μετακινήσεις τους και γι’ αυτό το λόγο αναστέλλεται ο δακτύλιος στην Αθήνα και το πάρκινγκ θα είναι ελεύθερο στα μητροπολιτικά κέντρα.

Οι αλλαγές στα ΜΜΜ – Πάντα με μάσκα

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, προβλέπεται να χρησιμοποιούνται κατά τις ώρες αιχμής, δηλαδή 7 -10 και 2 -5, μόνο από εργαζόμενους για την προσέλευση και την αποχώρησή τους από την εργασία.

Στις μετακινήσεις με ΜΜΜ η χρήση προστατευτικής μάσκας θα είναι υποχρεωτική για τους εργαζόμενους και τους επιβάτες, ενώ η είσοδος στους σταθμούς θα είναι ελεγχόμενοι για να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Επίσης αυξάνεται η συχνότητα των δρομολογίων για τον ίδιο λ΄γοο.

Ειδικότερα:

Από την πρώτη ημέρα εφαρμογής του πλαισίου σταδιακής άρσης των περιορισμών, τα δρομολόγια του ΟΑΣΑ θα διαμορφωθούν ως εξής:

– Στο μετρό και τον ηλεκτρικό, σήμερα, η συχνότητα των συρμών είναι στα 7,5 λεπτά κατά τις ώρες αιχμής και σχεδιάζεται να κατέβει στα 6 λεπτά.

– Στο τραμ, από τα 11 λεπτά, στόχος είναι να φθάσουμε στα 8 λεπτά στις ώρες αιχμής. 

-Στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, από 550 οχήματα που κυκλοφορούν σήμερα, ο αριθμός τους το επόμενο διάστημα θα ανέλθει στα 1.000. 

Η πύκνωση των οχημάτων κατά τις ώρες αιχμής, θα συνοδεύεται από ταυτόχρονη μείωση των συχνοτήτων διέλευσης στα ενδιάμεσα διαστήματα, δηλαδή από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα

Οι εποπτευόμενοι φορείς θα συνεχίσουν τη συστηματική απολύμανση των χώρων των σταθμών, των καθισμάτων, του πατώματος και των χειρολαβών οχημάτων και των συρμών. Επίσης, θα προχωρήσουν στη σήμανση των σημείων αναμονής, ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός. Η χρήση των ανελκυστήρων θα απαγορεύεται, με την εξαίρεση των ατόμων με σοβαρά κινητικά προβλήματα.  

Οι τρεις ζώνες της ώρας προσέλευσης στις εργασίες

Επίσης, αποφασίστηκε η διαφοροποίηση της ώρας προσέλευσης των εργαζομένων στη δημόσια διοίκηση και κατανομή της σε τρεις ζώνες (07.00, 08.00 και 09.00 π.μ.). 

Τα ταξί μόνο με έναν επιβάτη

Ως προς τη μεταφορά πολιτών με ταξί, συνεχίζεται η εφαρμογή του κανόνα που ισχύει και σήμερα, δηλαδή ο οδηγός και ένας επιβάτης, με τις γνωστές εξαιρέσεις μεταφοράς γονέα με ανήλικα τέκνα ή συνοδείας ατόμου για ιατρικούς λόγους.
 

Πηγή: skai.gr



Source link

Ποιo ήταν το πρώτο βίντεο που ανέβηκε στο Youtube Previous post Ποιo ήταν το πρώτο βίντεο που ανέβηκε στο Youtube
Ελένη Μενεγάκη: Αν δείτε πως εμφανίστηκε στα γενέθλια της κόρης της θα πάθετε σοκ! - Sex Next post Ελένη Μενεγάκη: Αν δείτε πως εμφανίστηκε στα γενέθλια της κόρης της θα πάθετε σοκ! – Sex

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *