Βιντεοκλήσεις: 5 κόλπα για να αποφύγετε τις κακοτοπιές 

Βιντεοκλήσεις: 5 κόλπα για να αποφύγετε τις κακοτοπιές 


Καθώς η συντριπτική  πλειοψηφία των πολιτών «Μένει Σπίτι» έχουν εκτοξευτεί οι επικοινωνίες μέσω βιντεοκλήσεων είτε λόγω τηλεργασίας είτε για να έρθουν οι πολίτες σε επαφή με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Όποια εφαρμογή και αν προτιμάτε Viber, Facetime, Skype ή WhatsApp πρέπει να είστε προσεκτικοί για να μην την πατήσετε.

Πάντα σε σίγαση το μικρόφωνο όταν δεν χρειάζεται

Ίσως πρόκειται και για τον νούμερο 1 κανόνα. Εάν μιλάτε με πολλούς ανθρώπους ταυτοχρόνως, σιγουρευτείτε πως έχετε κλειστό το μικρόφωνό σας όταν δεν μιλάτε. Με αυτό τον τρόπο δεν θα ενοχλείτε τους υπόλοιπους εάν για παράδειγμα χτυπήσει το κουδούνι του σπιτιού σας, αρχίσει να γαυγίζει ο σκύλος ή το παιδί σας κάνει φασαρία. Όλοι θα δείξουν κατανόηση βέβαια ακόμη και αν συμβεί κάτι από τα παραπάνω, αλλά με κλειστή την κάμερα θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Οι περισσότερες εφαρμογές έχουν ένα μικρό εικονίδιο το οποίο μπορείς να πατήσεις και να ενεργοποιήσεις  ή να απενεργοποιήσεις τον ήχο. Ψάξτε την εφαρμογή για να εξοικειωθείτε με τις λειτουργίες της.

Ο φωτισμός παίζει ρόλο

Είναι όλο και πιο δύσκολο να είσαι περιποιημένος αυτή την περίοδο, αλλά υπάρχουν και μερικά κόλπα που μπορούν να βοηθήσουν την κατάσταση κατά τη διάρκεια μιας βιντεοκλήσης. Καθίστε κοντά σε ένα παράθυρο κατά τη διάρκεια της ημέρας και το βράδυ χρησιμοποιείστε μια λάμπα για να φωτίσετε το πρόσωπό σας. Σε καμιά περίπτωση ο φωτισμός δεν πρέπει να προέρχεται από πηγή που είναι πίσω από την πλάτη σας γιατί τότε δεν θα φαίνεστε καθόλου.

Κλείνουμε την κάμερα όταν σηκώνόμαστε

Εάν σηκωθείτε για οποιονδήποτε λόγο από τον υπολογιστή κατά τη διάρκεια μιας κλήσης, απενεργοποιείστε την κάμερά σας. Κυκλοφορούν αρκετά βίντεο στο διαδίκτυο που δείχνουν απρόσεχτους ανθρώπους να μπαίνουν στην τουαλέτα και οι συνάδελφοί τους να κοιτούν έκπληκτοι το άβολο θέαμα. Εάν δεν μπορείτε να την κλείσετε, τότε είναι καλό να στρέψετε την κάμερα προς ένα ουδέτερο μέρος για να μην παραβιαστεί η ιδιωτικότητά σας.

Να κοιτάτε προς την κάμερα

Η συμβουλή αυτή είναι σημαντική. Θα πρέπει να βρίσκεστε στο κέντρο της κάμερας. Οι περισσότερες εφαρμογές έχουν άλλωστε ένα παράθυρο που δείχνει πως ακριβώς φαίνεστε. Δεν έχει και πολύ νόημα να φαίνεται μόνο το κούτελό σας ή το πηγούνι σας. Εάν μάλιστα κοιτάτε ευθεία στην κάμερα, αυτό θα δίνει στον συνομιλητή σας την αίσθηση ότι του δίνετε την απαραίτητη προσοχή.

Μην φωνάζετε

Οι περισσότεροι υπολογιστές αλλά και τα smartphones πλέον έχουν αξιοπρεπή μικρόφωνα που μπορούν να μεταδώσουν επαρκώς την φωνή σας. Δεν χρειάζεται λοιπόν να φωνάζετε προς την κάμερα για να σας ακούσουν οι άλλοι. Μιλήστε φυσιολογικά εφόσον δεν ακούγονται από τον γύρω χώρο δυνατοί θόρυβοι.

Πηγή: skai.gr



Source link

Ξόδεψε 50.000 ευρώ σε πλαστικές επεμβάσεις γιατί έπεσε θύμα bullying...Μόλις την δείτε σήμερα θα τρομάξετε! - SEX Previous post Ξόδεψε 50.000 ευρώ σε πλαστικές επεμβάσεις γιατί έπεσε θύμα bullying…Μόλις την δείτε σήμερα θα τρομάξετε! – SEX
Κορωνοϊός: Αυτό είναι το εργαστήριο παραγωγής αντισηπτικών του στρατού Next post Κορωνοϊός: Αυτό είναι το εργαστήριο παραγωγής αντισηπτικών του στρατού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *